Forfatterarkiv: Niels-Kristian Gleerup

Flotte billeder fra DM Sprint

Billeder er nu tilgængelig på MaratonStock og Ganløse Tri-Centers Facebook side:

Lokal triatlon komet vinder for anden gang på hjemmebane – DM sprint triatlon ”Tri på Tyren”

Link til resultaterne på Sportstiming hjemmeside

For andet år i træk lykkes Miki Taagholt fra Ganløse Tri-Center, at vinde på hjemmebane ved lørdagens Tri på Tyren 2017 ved Bastrup Sø. Den fremstormende triatlon komet vinder senior elite-klassen og løb af sted med en stor flot vandrepokal og en rigtig flot penge-præmie check.

Triatlonklubben Ganløse Tri-Center har siden 2003 afholdt triatlon-stævnet ”Tri på Tyren” – og for 15. år i træk afholdte GTC sæsonens første åbent vands stævne i Bastrup sø. For GTC betyder det et stort arbejde og en fantastisk markedsføring af området i og omkring Egedal Kommune, hvor stævnets ruter foregår. I alt ca. 430 deltagere kom til start. 

15 år i streg heraf 10 år med DM Sprint ved Bastrup Sø ! Tri-på-Tyren var 3 år gammel, da det i sit 4. år blev DM Sprint i 2006 og siden har der været triatlonfest ved Bastrup sø frem til og med 2015.

Det hele kulminerede Kl. 0900 lørdag, hvor motionsheatet blev skudt i gang. 25 motionister svømmede den korte bane på 375 m i Bastrup Sø’s lune vand på 17 grader. Herefter gik det af sted på cykel; to runder på Tyren i alt 23,2 km for til sidst, at afslutte med 5 km løb på Bastrup stien.

Vinderne i motionsklassen blev:

Andreas Top Adler i tiden 1:06:51

Kl. 11.00 sprang første DM deltagere i vandet i Bastrup Sø. Første børn og unge på ”aspirant-distancen” 375 m svømning-11,6 km cykling-2,5 km løb. Dernæst age group deltager og så gik der ellers en ny start hvert 30. sekund de næste mange timer. Deltagerne konkurrerede i enkeltstart sprinttriatlon, hvor de starter enkeltvis og svømmer 750 m i Bastrups sø. Et hurtigt skifte (T1) til cyklingen på cykelruten “Tyren” mellem Bastrup-Nymølle-Ganløse-Bastrup, som køres 2 gange i alt 23,2 km. Igen et skifte (T2) og så på med løbeskoene til en 5 km tur langs Bastrup Søs nordside, 2x ud-hjem og så i mål og vente på at konkurrenterne i samme aldersklasse, der startede før og efter kommer i mål.  De tidligere år har overvejende været præget af sol og varme, men havde stævnet i år udfordringer med frisk vind, gode vand- og luft temperaturer, men heldigvis afsluttede dagen med sol, tørt og varmt vejr.

Elitens race i år vil blive husket for at det var 3. gang, at 1. pladsen gik til arrangør klubben GTC ved Dansk mester Miki Taagholt i tiden 0:59:52, som tidlige med er hurtigere end klubkammeraten Daniel Bækkegård (GTC), som kom i mål på anden pladsen i tiden 1:01:03. Hos kvinderne gik 1. pladsen til Line Thams (Aarhus 1900 Triatlon) i tiden 01:08:28.

Der blev i år ikke sat ny banerekord i år i hverken herre eller dame-klassen.

Inden stævnecrewet går på sommerferie vil årets stævne blive evalueret. Men målsætningen er allerede, at arbejde for, at Tri-på-Tyren er tilbage i 2018, som sæsonens første åbent vands triatlon.

Afslutningsvis en stor tak til Danmarks bedste officials korps af GTC´er, dommerstaben fra Dansk Triatlon forbund, Nordsjællands Politi – Færdselsafdeling, Benløse Frivillige Brandværn, Kystlivredderne fra Nordkystens Kystlivredder-Klub, Slangerup MC-Touring-club, Idrættens Venner i Ganløse, sponsorer Rema1000, GI32, Caseus Ost, Isgreen Telte, Hansens is, Marthonstock.com. Uden alles hjælp ville afviklingen af TPT ikke være mulig. Sammenlagt var der over 100 frivillige officials i aktion.

Om Stævnet
Læs mere i stævnebeskrivelsen – LINK eller se resultater fra tidligere år – 2016 – 2015

Tri På Tyren er et af de få enkeltstartsstævner i Danmark på sprintdistancen. Løbet gennemføres i henhold til Dansk Triathlons Forbunds regelsæt for konkurrencer. Ruten er tilrettelagt, så det udnytter den flotte natur omkring Ganløse inklusiv en kuperet cykelrundstrækning – Tyren – på 11,6 km. Løbets distance er:

750 m svømning (I Bastrup sø), 23,2 km cykling, 5 km løb

Stævnet er et licensstævne, hvilket betyder du skal være medlem af en triklub for at kunne deltage og det afvikles som et kategori B stævne efter Dansk Triatlon Forbunds stævneregler. Det betyder bl.a. at drafting (at ligge på hjul) ikke er tilladt under cykling. Er du ikke medlem kan en Eventlicens tilkøbes – se mere om dette på sitet. Således er der rig mulighed for at konkurrere både med sig selv og de andre deltagere.

Stævnet drives af ulønnede, frivillige kræfter og overskudet går ubeskåret til Ganløse Tri-Centers foreningsarbejde, herunder til udvikling af vores ungdomsafdeling.

Der er af Skov og Naturstyrelsen givet tilladelse til højest 800 deltagere.